Vlaanderen rondt kaap van 300.000 zonnepaneleninstallaties

Eind augustus lagen er in totaal meer dan 300.000 zonnepaneleninstallaties in Vlaanderen. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein is verheugd over de inspanningen van de burgers om te investeren in hernieuwbare energie. ‘Maar als we onze Europese doelstellingen willen halen, hebben we veel meer grote zonnepaneleninstallaties nodig.’

Volgens het Energieplan 2020 van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein moet er van 2016 tot 2020 1.474 MW aan zonne-energie bijkomen: 33.161 kleine (<10 kW), 737 middelgrote (10-250 kW) en 177 grote (>250 kW) pv-installaties per jaar. Eind augustus waren er al meer dan 27.000 nieuwe geplaatst bij particulieren, al 82% van het jaarlijkse streefdoel voor kleinere installaties. ‘Fantastisch dat we dankzij de inspanningen van de burgers eind augustus al de kaap van 300.000 ronden!’, aldus de minister.


Raadpleeg archief

Bouwfases

Als je wil bouwen of renoveren, is een goede voorbereiding al het halve werk. Ga op zoek naar de juiste bouwpartners om jouw bouwdroom te realiseren volgens de bouwfase waar jij voor staat.

Bekijk bouwfases

Exposanten

Raadpleeg het alfabetisch overzicht van onze exposanten of zoek alfabetisch of volgens categorie naar meer informatie over de exposanten die jij wil bezoeken.

Bekijk onze exposanten

Beursplan

Raadpleeg het beursplan om je beursbezoek goed voor te bereiden. Aan de hand van het beursplan krijg je immers al snel een idee van welke exposant waar staat.

Raadpleeg het beursplan

Openingsuren

Alle praktische informatie zoals wanneer vindt Bouwinnovatie plaats, welke openingsuren, het adres, speciale infosessies, toegangsprijzen, enz. ... vind je op de volgende pagina.

Raadpleeg de openingsuren

Schrijf je nu in!

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.