Vlaanderen leert BENOveren

Je huis is aan vernieuwing toe? Doe het dan meteen goed en ‘BENOveer’ in plaats van gewoon te renoveren. BENOveren past perfect bij de ambitie om energiezuinig en efficiënt te moderniseren. Door slim en doordacht te werk te gaan, verlaagt je energiefactuur, verhoogt je wooncomfort, krijgt je woning meer waarde en bewijs je ook het milieu een grote dienst.

Maar wat betekent BENOveren in de praktijk? Hoe doe je het, en waarop moet je vooral letten? Dat leerden bijna 25 000 Vlamingen in de afgelopen 3 maanden op www.mijnBENOvatie.be.

Van renoveren tot BENOveren

Wie een blik werpt op de Vlaamse woningen, kan er niet omheen: het overgrote deel van ons woningbestand is sterk verouderd. Het grootste probleem is een gebrek aan isolatie (meer dan de helft van onze huizen dateert immers van voor 1970, toen woningen nog helemaal niet werden geïsoleerd), waardoor de bewoners veel harder moeten stoken dan strikt noodzakelijk is. Duur, inefficiënt en slecht voor het milieu!

Precies daarom hebben de Vlaamse overheid en diverse sectororganisaties de handen in elkaar geslagen en een Renovatiepact2050 afgesloten. De ambitie? Alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat tegen 2050 elk huis en elk appartement even energiezuinig is als een energetisch performante nieuwbouwwoning van vandaag. 

7 voordelen bij BENOveren

BENOveren in plaats van gewoon te renoveren, biedt niets dan voordelen:

1. Een lagere energiefactuur, want je energieverbruik daalt

2. Meer wooncomfort: je maakt komaf met tocht, met koude in de winter en oververhitting in de zomer.

3. Een mooier huis: isolatie aan de buitenkant geeft je de kans om ook werk te maken van een nieuwe gevel- of dakbekleding of stijlvol buitenschrijnwerk

4. Een financiële meerwaarde: de waarde van je woning stijgt

5. Een gezonder binnenklimaat. Een BENOvatie is de ideale gelegenheid om ook de ventilatie aan te pakken en ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit in je woning aanzienlijk verbetert.

6. Minder onderhoud. Als je woning nog niet geBENOveerd is, heb je om steeds weer kleine of grote herstellingen of onderhoudswerken. Door te BENOveren hoef je hiervoor niet meer om de haverklap vakmensen in te schakelen.

7. Premies: Om ons sneller aan het BENOveren te krijgen, geeft de Vlaams overheid tal van premies. Ook goedkope energieleningen geven je een duwtje in de rug.

Aan de slag

Klaar om te BENOveren? Aan de hand van 5 BENOvatiestappen leer hoe je je BENOvatie het best aanpakt.

BEnNOeren 5 BENOvatiestappen


Raadpleeg archief

Bouwfases

Als je wil bouwen of renoveren, is een goede voorbereiding al het halve werk. Ga op zoek naar de juiste bouwpartners om jouw bouwdroom te realiseren volgens de bouwfase waar jij voor staat.

Bekijk bouwfases

Exposanten

Raadpleeg het alfabetisch overzicht van onze exposanten of zoek alfabetisch of volgens categorie naar meer informatie over de exposanten die jij wil bezoeken.

Bekijk onze exposanten

Beursplan

Raadpleeg het beursplan om je beursbezoek goed voor te bereiden. Aan de hand van het beursplan krijg je immers al snel een idee van welke exposant waar staat.

Raadpleeg het beursplan

Openingsuren

Alle praktische informatie zoals wanneer vindt Bouwinnovatie plaats, welke openingsuren, het adres, speciale infosessies, toegangsprijzen, enz. ... vind je op de volgende pagina.

Raadpleeg de openingsuren

Schrijf je nu in!

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.