Stijgend aantal kredieten voor aankoop van renovatiewoning

Het aantal kredietaanvragen daalt, in tegenstelling tot het stijgende aantal verstrekte kredieten vooral voor de aankoop van een woning met renovatie. Dat blijkt uit de cijfers van de hypothecaire-kredietbarometer van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK).

In mei 2017 daalde het aantal aanvragen voor een hypothecair krediet met ongeveer 26,5% in vergelijking met mei 2016. Ook in bedrag was er een daling met bijna 16% ten opzichte van vorig jaar. De daling van het aantal kredietaanvragen doet zich voor op alle vlakken : kredieten voor de aankoop van een woning (-3,4%), kredieten voor de bouw van een woning (-16,8%) en renovatiekredieten (-38,6%), maar vooral op vlak van de externe herfinancieringen (-65%).

Ook het aantal verstrekte kredieten daalt mee. In mei 2017 werd er, in bedrag, omzeggens 1,7% minder krediet verleend dan in mei 2016. Het aantal verstrekte kredieten kende een daling met bijna 14%.Het aantal verstrekte kredieten voor de aankoop van een woning (+5,2%), voor de bouw van een woning (+8,3%) en voor de aankoop met renovatie (+13%) steeg ten opzichte van mei vorig jaar. Het aantal kredieten voor de renovatie van een woning (-21%) en het aantal externe herfinancieringen (-45%) daarentegen daalden.


Raadpleeg archief

Bouwfases

Als je wil bouwen of renoveren, is een goede voorbereiding al het halve werk. Ga op zoek naar de juiste bouwpartners om jouw bouwdroom te realiseren volgens de bouwfase waar jij voor staat.

Bekijk bouwfases

Exposanten

Raadpleeg het alfabetisch overzicht van onze exposanten of zoek alfabetisch of volgens categorie naar meer informatie over de exposanten die jij wil bezoeken.

Bekijk onze exposanten

Beursplan

Raadpleeg het beursplan om je beursbezoek goed voor te bereiden. Aan de hand van het beursplan krijg je immers al snel een idee van welke exposant waar staat.

Raadpleeg het beursplan

Openingsuren

Alle praktische informatie zoals wanneer vindt Bouwinnovatie plaats, welke openingsuren, het adres, speciale infosessies, toegangsprijzen, enz. ... vind je op de volgende pagina.

Raadpleeg de openingsuren

Schrijf je nu in!

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.