Sfeerverslag van de eerste beursdag en de Nacht van de Bouwvakker – de Gala editie.

Meer dan 200 genodigden schoven na de eerste beursdag van Bouwinnovatie op vrijdagavond 19 januari aan in de Hasseltse Ethias Arena voor de vijfde (gala-)editie van de Nacht van de Bouwvakker. Hierbij vielen Moodsparket uit Hasselt, L.D. Design uit Riemst en de T2-campus uit Waterschei in de prijzen. Bekijk het beeldverslag van de Nacht van de Bouwvakker.

Eric Selis mocht de Prijs van de Architectenjury uitreiken aan Moodsparket. Voor deze prijs vormden de opbouw van de stand, de verzorging van decoratie en inrichting, de presentatie van producten of diensten en de ontvangst van de bezoekers de (esthetische) criteria.

De Prijs van de Persjury had oog voor de klantvriendelijkheid en creativiteit van de standhouders en de opbouw van de stand. Juryvoorzitter Johan Lambrechts bekroonde de stand van L.D. Design (Frank Dirkx), waarvan de medewerkers permanent klaarstonden om de beursgangers op een zachte maar sympathieke manier naar hun presentatie te lokken.

Beide laureaten kregen een exclusief kunstwerk en oorkonde, digitale en gedrukte advertentieruimte en een gratis banner.

Face-to-face contact

Jean-Pierre Schroeders, voorzitter van Bouwinnovatie, merkte tijdens zijn korte toespraak op dat iedereen misschien wel zegt dat internet de goedkoopste manier van handeldrijven is, maar dat hij toch kiest voor een direct, face-to-face contact met klanten. Hij wenste alle standhouders traditiegetrouw een succesvolle beurs toe met vele contacten en contracten.

Bouwaward

Leon Peters, voorzitter van Bouwunie Limburg, mocht de Bouwaward uitreiken. “Tijdens de vorige editie bekroonden we nog de Bouwvakker en het Bouwbedrijf van het Jaar. Ditmaal zijn we van deze formule afgestapt en reiken we een Bouwaward uit aan een verdienstelijke persoon of organisatie die een meerwaarde biedt voor of een uitzonderlijke bijdrage levert aan de Limburgse bouwsector. Dit jaar bekronen we een samenwerking tussen drie partijen die de top van Limburg vormen: de stad Genk, de VDAB en Syntra Limburg. Deze organisatie noemt zich de T2-campus, wat staat voor ‘Technologie en Talent’. Op dit ogenblik ontwikkelen ze een supermodern gebouw op de Thor-site in Waterschei (Genk), waarin de hoogwaardigste technologieën zullen voorgesteld worden i.s.m. bedrijven en leerlingen op alle niveaus. Elke dag zullen er zowat 1.300 trainees leren, werken, ondernemen en beleven. De open campus omvat een 15-tal labs en een tachtigtal leslokalen en wordt ondersteund door een honderdtal personeelsleden. De opening is in september voorzien”, deelde hij mee.

Bouwunie Limburg kan volgens hem een dergelijke vooruitgang alleen maar toejuichen en mee steunen. Voor de bouwsector is het immers van het grootste belang dat alle partijen op de juiste golflengte zitten tijdens het ganse traject van het bouwproces, en dit kan alleen door de juiste opleidingen aan te bieden met de nieuwste technologieën.

“Voor de award zelf hebben we een beeldje laten maken met een 3D-techniek. De traditionele bouwvakker is immers niet meer van deze tijd en hij moet zich dringend bijscholen om de overstap te maken naar de nieuwe toekomst, waarin 3D-printing veel zal betekenen. De T2-campus van zijn kant wordt ongetwijfeld een vaste waarde voor Limburg en ver daarbuiten”, opperde Leon Peters.

Tijdens deze Nacht van de Bouwvakker werden ook tombolaloten verkocht waarmee champagnepakketten en twee maanden rijplezier met een Fiat Fullback te winnen waren. De opbrengst was bestemd voor de inrichting met verschillende materialen van een snoezelbadkamer in de nieuwe dagopvang van Ter Heide uit Genk en Zonhoven, dat een warme thuis biedt aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of bijkomende beperkingen.


Raadpleeg archief

Bouwfases

Als je wil bouwen of renoveren, is een goede voorbereiding al het halve werk. Ga op zoek naar de juiste bouwpartners om jouw bouwdroom te realiseren volgens de bouwfase waar jij voor staat.

Bekijk bouwfases

Exposanten

Raadpleeg het alfabetisch overzicht van onze exposanten of zoek alfabetisch of volgens categorie naar meer informatie over de exposanten die jij wil bezoeken.

Bekijk onze exposanten

Beursplan

Raadpleeg het beursplan om je beursbezoek goed voor te bereiden. Aan de hand van het beursplan krijg je immers al snel een idee van welke exposant waar staat.

Raadpleeg het beursplan

Openingsuren

Alle praktische informatie zoals wanneer vindt Bouwinnovatie plaats, welke openingsuren, het adres, speciale infosessies, toegangsprijzen, enz. ... vind je op de volgende pagina.

Raadpleeg de openingsuren

Schrijf je nu in!

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.