Al 20 totaalrenovatiebonussen uitbetaald

Wie minstens drie investeringen doet om zijn of haar woning energie-efficiënter te maken, krijgt sinds 1 januari 2017 een bonus bovenop de individuele premies. De netbeheerders hebben ondertussen de eerste twintig totaalrenovatiebonussen uitbetaald. Dat antwoordde Vlaams minister van Energie Bart Tommelein op een vraag van Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman. 'Goed nieuws voor de energie-efficiëntie van onze woningen', aldus de minister.

Sinds 1 januari 2017 kunnen gezinnen die minstens drie investeringen uitvoeren om hun woning energie-efficiënter te maken, een totaalrenovatiebonus krijgen. Bovenop de individuele premies ontvangen ze 1.250 euro voor investeringen in woningen, 625 euro voor appartementen. Vanaf de vierde investering komt daar nog een extra bonus bij. De eindfactuur mag ten vroegste van 1 januari 2017 dateren en de ingrepen moeten voldoen aan alle voorwaarden. Zo zijn er minimumwaarden voor isolatie en hoogrendementsglas en moet je minstens een bepaalde oppervlakte isoleren.

De netbeheerders hebben ondertussen de eerste twintig totaalrenovatiebonussen uitbetaald. Daarnaast zijn er al 160 dossiers geopend met twee ingrepen en 4.891 dossiers met één ingreep, die in de toekomst in aanmerking kunnen komen voor de totaalrenovatiebonus. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: 'Deze snelle resultaten wijzen erop dat de totaalrenovatiebonus van bij de start op heel wat interesse kan rekenen. Dat is goed nieuws voor de energie-efficiëntie van onze woningen! Hoe minder energie we met z'n allen verbruiken, hoe beter voor ons milieu, voor onze gezondheid en natuurlijk ook voor onze portemonnee.'


Raadpleeg archief

Bouwfases

Als je wil bouwen of renoveren, is een goede voorbereiding al het halve werk. Ga op zoek naar de juiste bouwpartners om jouw bouwdroom te realiseren volgens de bouwfase waar jij voor staat.

Bekijk bouwfases

Exposanten

Raadpleeg het alfabetisch overzicht van onze exposanten of zoek alfabetisch of volgens categorie naar meer informatie over de exposanten die jij wil bezoeken.

Bekijk onze exposanten

Beursplan

Raadpleeg het beursplan om je beursbezoek goed voor te bereiden. Aan de hand van het beursplan krijg je immers al snel een idee van welke exposant waar staat.

Raadpleeg het beursplan

Openingsuren

Alle praktische informatie zoals wanneer vindt Bouwinnovatie plaats, welke openingsuren, het adres, speciale infosessies, toegangsprijzen, enz. ... vind je op de volgende pagina.

Raadpleeg de openingsuren

Schrijf je nu in!

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.