5 tips voor onvergetelijke terrasavonden

Lange avonden op het terras, nippend van een heerlijk drankje en kijkend naar de ondergaande zon. Bestaat er iets hemelser? Om volop te genieten geven we je graag inrichtingstips voor het terras.

 

Sfeervolle ledverlichting

Met ledverlichting maak je het terras in de late uurtjes een pak sfeervoller. Enkele tips:

 • Plaats de verlichting best op ooghoogte, en niet pal bij de zitplaatsen zodat het licht niet rechtstreeks in de ogen schijnt.
 • Werk met speciale detectoren die de verlichting doen aanspringen van zodra het donker wordt.
 • Let op de kleur van het licht: geel licht levert een warm effect op, wit past bij een moderne tuin.

Ook helemaal sfeervol: kaarsen!

Onder de parasol

Laat de zon maar volop schijnen, deze zomer! En toch kan het al snel wat te warm worden.

 • Een parasol erbij halen, is de boodschap. Met een knikarm draai je de parasol zoals hij je schaduw moet bieden.
 • Het zonnezeil in drie-vier- of vijfhoekige vorm kan ook zijn plaats op het terras veroveren
 • Een terrasoverkapping maak je aan de gevel vast. Met een druk op de knop is die op één-twee-drie uitgerold. Bij een vaste constructie kan het plafond van de overkapping uit kantelbare lamellen bestaan. Bij regenval sluiten de lamellen zich, bij een draaiende zon kantelen de lamellen de juiste kant op.

Loungetijd

Loungezetels zijn heerlijk om te ontspannen, maar minder praktisch om te eten.

 • De loungesets van vandaag zijn aangepast aan het gebruik om te eten. Ze verschijnen met rechte rug of zijn verstelbaar in hoogte. Zo kun je ze gebruiken om in te relaxen, of om er comfortabel aan te eten.
 • Qua materialen blijven hout & teak de voorkeur dragen. Het moderne meubilair oogt zwart en staat in contrast met de zachte Scandinavische tinten en het groene van je planten.
 • Check in je zoektocht de hanteerbaarheid van de stoelen. Zo zijn de meeste stoelen stapelbaar.
 • Plaats een opbergbox om kussens of ander terrasmateriaal op te bergen.

loungetijd bouwinnovatie terrasavonden

Kacheltje aan

Naarmate we naar juni toegaan, worden de dagen almaar langer. Eens de zon onder is, ervaren we al snel een frisser gevoel. Je hoeft daarom nog niet onmiddellijk naar binnen te trekken. Laat de terrasverwarming het werk maar doen.

 • Een open haard is mooi als er plaats is op een ruimer terras. Ze zijn verkrijgbaar in gietijzer, zwart staal, Cortenstaal en beton. De iets smallere kachel kan ook dienstdoen als barbecue.
 • Infrarood biedt een terrasverwarmer zonder vlammen.
 • Terrasverwarmers op gas en elektriciteit geven vind je muurmodellen of als exemplaar om onder de parasol te hangen.

Even sfeervol en zeer gemakkelijk te verplaatsen, is de vuurkorf of vuurschaal. Samen rond het (kamp)vuur!

kacheltje bouwinnovatie terrasavonden

Groen, groen, groen!

Overal waar we zitten, willen we de natuur rondom ons voelen. Binnen, buiten in de tuin, en zo ook op het terras. De hangbegonia en lantana zijn verkozen tot Balkon- en Terrasplant van 2017. Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en geuren voor een zomer lang plezier Ook leuk: installeer een moestuinbak op je terras. Of een kruidenbak. Zo heb je alles meteen bij de hand.


Raadpleeg archief

Bouwfases

Als je wil bouwen of renoveren, is een goede voorbereiding al het halve werk. Ga op zoek naar de juiste bouwpartners om jouw bouwdroom te realiseren volgens de bouwfase waar jij voor staat.

Bekijk bouwfases

Exposanten

Raadpleeg het alfabetisch overzicht van onze exposanten of zoek alfabetisch of volgens categorie naar meer informatie over de exposanten die jij wil bezoeken.

Bekijk onze exposanten

Beursplan

Raadpleeg het beursplan om je beursbezoek goed voor te bereiden. Aan de hand van het beursplan krijg je immers al snel een idee van welke exposant waar staat.

Raadpleeg het beursplan

Openingsuren

Alle praktische informatie zoals wanneer vindt Bouwinnovatie plaats, welke openingsuren, het adres, speciale infosessies, toegangsprijzen, enz. ... vind je op de volgende pagina.

Raadpleeg de openingsuren

Schrijf je nu in!

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.