Beursthema 2020: "Energie neutraal (Ver)Bouwen"

 

Tijdens Bouwinnovatie 2019 richten we onze ogen op 'gezond wonen'. Het beursthema heeft één doel: de (ver)bouwer laten genieten van een gezond wooncomfort. 

Een gezonde woning is een woning die met duurzame materialen en technieken is gebouwd en ingericht. Een nieuwbouw biedt van bij het begin alle mogelijkheden om het comfort en een gezonde woonomgeving naar jouw wensen aan te pakken. Bij een renovatie loont het eveneens de moeite om te investeren in technieken en comforttoepassingen zoals domotica, ventilatie, isolatie, vloer-of wandverwarming, zonwering … maar ook bv. stil te staan bij inspanningen voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit.


Gezond leven

We brengen gemiddeld 15 uur per dag binnen in onze eigen woning door. Binnenlucht kan soms meer vervuild zijn dan de lucht buiten. Dat komt door stoffen die vrijkomen uit nieuwe meubels, muurverf, schoonmaakproducten, huisstofmijt en van ons kookvuur. Maar met enkele inspanningen kunnen we de binnenluchtkwaliteit verbeteren. Denk hierbij aan ‘gezonde’ keuzes wat betreft ruwbouwmaterialen, isolatiemateriaal, vloerbekleding en verven. Schenk dus aandacht aan duurzame en verantwoorde materialen voor wanden, vloeren, afwerking en inrichting van de keuken en de badkamer. 

Warmte, licht en ruimte zijn eveneens prioritair. Interieurspecialisten komen op de proppen met totaalrenovaties, maar vele exposanten overtreffen jouw verwachtingen binnen hun specialisatie in dit domein. Met het oog op gezondheid wordt ons huis een thuis. Ontdek tijdens Bouwinnovatie wat deze toepassingen voor jouw woning kunnen betekenen.


Genotstuin

De tuin vormt het verlengstuk van ons interieur. Bij warme temperaturen installeren we ons graag op het terras en genieten we volop van onze tuin, gesetteld aan de barbecue. Een mooie afgewerkte tuin, in klassieke of in verwilderde stijl. Waar we tot rust kunnen komen of onze eigen groentjes kweken … Op Bouwinnovatie vind je volop inspiratie. 

Een gouden tip: laat je bijstaan door specialisten die je wegwijs maken in alle innovaties, materialen en technieken. In welk stadium van bouwen of verbouwen je ook zit, op Bouwinnovatie vind je diverse exposanten die als partner meewerken aan het beursthema ‘gezond wonen’.

 

Interessant Infosessies

De infosessies worden elke beursdag op stand 719 georganiseerd. Ze zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Raadpleeg de kalender voor de tijdstippen en de thema's. Of download hier de pdf van de programmatie.

Bouwfases

Als je wil bouwen of renoveren, is een goede voorbereiding al het halve werk. Ga op zoek naar de juiste bouwpartners om jouw bouwdroom te realiseren volgens de bouwfase waar jij voor staat.

Bekijk bouwfases

Exposanten

Raadpleeg het alfabetisch overzicht van onze exposanten of zoek alfabetisch of volgens categorie naar meer informatie over de exposanten die jij wil bezoeken.

Bekijk onze exposanten

Beursplan

Raadpleeg het beursplan om je beursbezoek goed voor te bereiden. Aan de hand van het beursplan krijg je immers al snel een idee van welke exposant waar staat.

Raadpleeg het beursplan

Openingsuren

Alle praktische informatie zoals wanneer vindt Bouwinnovatie plaats, welke openingsuren, het adres, speciale infosessies, toegangsprijzen, enz. ... vind je op de volgende pagina.

Raadpleeg de openingsuren

Schrijf je nu in!

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.