BEURSTHEMA 2020: "ENERGIENEUTRAAL (VER)BOUWEN"

 

Tijdens Bouwinnovatie 2020 staat het beursthema ‘energieneutraal bouwen’ centraal. Deze bouwmethode betekent dat een woning minstens evenveel energie opwekt als ze nodig heeft, voornamelijk door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Maar wat betekent dat concreet voor jouw project… en je portemonnee?

Wie bouwt of verbouwt, moet keuzes maken. En daar kan je best wat advies bij gebruiken. Naar materialen en stijl, maar vandaag ook vooral op het vlak van energiezuinigheid. Ga je voor een lage energiewoning of een passiefhuis? Een BEN-woning (bijna-energieneutraal), of een nulwoning (energieneutraal)? De regelgeving zal enkel maar strenger worden. We begrijpen dus best dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Op Bouwinnovatie ontdek je alle nieuwigheden en krijg je een antwoord op al je vragen!

Toekomstgerichte technieken

Tegen 2021 moeten alle nieuwe gebouwen binnen de EU voldoen aan de BEN-eisen (een E-peil van E30 of lager). Uiteraard bouw je best nu al volgens die norm. Een bijna-energieneutrale woning heeft amper nog energie nodig voor verwarming, ventilatie, koeling, warm water en elektriciteit. De energie die je wél nog gebruikt, moet afkomstig zijn van hernieuwbare energiebronnen: zonneboilers voor warm water, zonnepanelen voor elektriciteit, warmtepompen, biomassasystemen of pelletkachels, enzovoort.

Om dat te bereiken, moet je met heel wat facetten rekening houden: vergaande isolatie, luchtdichtheid en ventilatie, beglazing, oriëntatie, energiezuinige apparaten, zonwering, enzovoort. Inderdaad een flinke investering, maar wel een slimme keuze op de lange termijn: voor je energiefactuur, je comfort én natuurlijk het klimaat. Energieneutraal bouwen levert je bovendien extra voordeel op. Zo zijn er verschillende premies, voordelige kredieten en betaal je vijf jaar lang geen kadastraal inkomen.

Kortom, je zit vast met een pak vragen. Op Bouwinnovatie raak je wegwijs in deze wereld en vind je alle informatie én inspiratie voor jouw droomwoning. We helpen de misverstanden de wereld uit en onze exposanten stellen de nieuwste oplossingen aan je voor. En dat allemaal onder één dak, met vaak met erg gunstige voorwaarden.

 

Interessant Infosessies

De infosessies worden elke beursdag op stand 719 georganiseerd. Ze zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Raadpleeg de kalender voor de tijdstippen en de thema's. Of download hier de pdf van de programmatie.

Bouwfases

Als je wil bouwen of renoveren, is een goede voorbereiding al het halve werk. Ga op zoek naar de juiste bouwpartners om jouw bouwdroom te realiseren volgens de bouwfase waar jij voor staat.

Bekijk bouwfases

Exposanten

Raadpleeg het alfabetisch overzicht van onze exposanten of zoek alfabetisch of volgens categorie naar meer informatie over de exposanten die jij wil bezoeken.

Bekijk onze exposanten

Beursplan

Raadpleeg het beursplan om je beursbezoek goed voor te bereiden. Aan de hand van het beursplan krijg je immers al snel een idee van welke exposant waar staat.

Raadpleeg het beursplan

Openingsuren

Alle praktische informatie zoals wanneer vindt Bouwinnovatie plaats, welke openingsuren, het adres, speciale infosessies, toegangsprijzen, enz. ... vind je op de volgende pagina.

Raadpleeg de openingsuren

Schrijf je nu in!

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.