Belg leent meer voor afbetaling van zijn woning

Het aantal woningkredieten daalt, maar per ontlener stijgt het bedrag. Dat blijkt uit recente cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet.

Het gemiddelde kredietbedrag voor de aankoop van een woning lag in het tweede trimester op meer dan 157.500 euro. Dat is 10.000 euro meer dan twee jaar geleden. Voor nieuwbouw steeg het gemiddelde geleende bedrag tot meer dan 171.000 euro, of 17.000 euro meer op twee jaar tijd.

In het tweede trimester van 2018 werden er bijna 64.000 hypothecaire kredietovereenkomsten afgesloten voor een totaalbedrag van iets meer dan 8,3 miljard EUR (exclusief herfinancieringen). 

„De lage rentevoeten blijven een sterk ondersteunend effect hebben op de krediet-aanvragen en de kredietverlening“, zo stelt Ivo Van Bulck, Secretaris-generaal van de Beroepsvereniging van het Krediet. „De aanpassing van de registratierechten in Vlaanderen voor de aankoop van een woning vanaf 1 juni 2018 en de afwachtende houding van de consument, is mogelijks een verklaring voor de stijging van de kredietaanvragen versus een daling van de verstrekte hypothecaire kredieten in het tweede trimester. 


Bouwfases

Als je wil bouwen of renoveren, is een goede voorbereiding al het halve werk. Ga op zoek naar de juiste bouwpartners om jouw bouwdroom te realiseren volgens de bouwfase waar jij voor staat.

Bekijk bouwfases

Exposanten

Raadpleeg het alfabetisch overzicht van onze exposanten of zoek alfabetisch of volgens categorie naar meer informatie over de exposanten die jij wil bezoeken.

Bekijk onze exposanten

Beursplan

Raadpleeg het beursplan om je beursbezoek goed voor te bereiden. Aan de hand van het beursplan krijg je immers al snel een idee van welke exposant waar staat.

Raadpleeg het beursplan

Openingsuren

Alle praktische informatie zoals wanneer vindt Bouwinnovatie plaats, welke openingsuren, het adres, speciale infosessies, toegangsprijzen, enz. ... vind je op de volgende pagina.

Raadpleeg de openingsuren

logo Isolairlogo Easykitlogo Cemeslogo Paesen Betonlogo Ultriso

Schrijf je nu in!

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.