Beursthema 2017: De woning van de toekomst

Tijdens Bouwinnovatie 2017 richten we onze ogen op 'de woning van de toekomst'. Het beursthema geeft je een blik op hoe de woning van de toekomst er zal uitzien, en hoe jij deze beleeft. Daarbij denken we o.a. aan:

° Flexibel bouwen/verbouwen

° Regenwater opvangen

° Zelf energie opwekken (alle mogelijkheden)

° Isoleren & ventileren

° Een comfortabele woning, met gezellige warmte, ruimte, licht …

° Een slimme woning met apps, het sturen van ventilatie & verwarming …

° Welke materialen gaan nu langer dan 50 jaar mee?

° Wat maakt jouw woning duurzaam? / Waarom duurzaam bouwen?

° Cohousing

° ….

Een woning van de toekomst, is een slimme woning met duurzame materialen en technieken gebouwd. Een nieuwbouw biedt van bij het begin alle mogelijkheden om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden of het comfort naar jouw wensen aan te pakken.

Bij een renovatie loont het meer moeite om investeringen naar energiezuinigheid te volbrengen. Toch is het bij een verbouwing mogelijk om de gehele bouwschil helemaal in te pakken en ventilatie te voorzien. Binnenskamers zijn evenveel kwalititatieve comfortsaanpassingen mogelijk, zoals bijvoorbeeld domotica.

De slimme woning laat zich bedienen aan de hand van apps via je smartphone.

 

Bouw of verbouw je op een verstandige en duurzame manier, dan win je altijd!

Je vaart er wel bij door je te laten bijstaan door specialisten, voor advies, welke premies en subsidies er allemaal te verkrijgen zijn, welke producten en materialen, enz. In welk stadium van bouwen of verbouwen je ook zit, op Bouwinnovatie vind je diverse exposanten die als partner meewerken aan dit beursthema. Voor professioneel en neutraal advies kan je ook terecht bij de diverse organisaties.

Uiteindelijk komt het hierop neer: Bezin voor je begint want door aandacht te hebben voor een aantal minimum vereisten, en te investeren in een duurzaam, energiezuinig en ecologisch wonen, maak je al snel winst!

 

Ontdek dat verstandig (ver)bouwen loont! 

Op stand 630 tonen we diverse nieuwe technologieën m.b.t. isolatie, ventilatie, domotica, enz. Hier vind je ook de tweede beurswedstrijd waarmee je een ventilatiesysteem van Vasco en een alarmsysteem van Prosecurity kan winnen.

Bouwfases

Als je wil bouwen of renoveren, is een goede voorbereiding al het halve werk. Ga op zoek naar de juiste bouwpartners om jouw bouwdroom te realiseren volgens de bouwfase waar jij voor staat.

Bekijk bouwfases

Exposanten

Raadpleeg het alfabetisch overzicht van onze exposanten of zoek alfabetisch of volgens categorie naar meer informatie over de exposanten die jij wil bezoeken.

Bekijk onze exposanten

Beursplan

Raadpleeg het beursplan editie 2017 om je beursbezoek goed voor te bereiden. Aan de hand van het beursplan krijg je immers al snel een idee van welke exposant waar staat.

Raadpleeg het beursplan

Openingsuren

Alle praktische informatie zoals wanneer vindt Bouwinnovatie plaats, welke openingsuren, het adres, speciale infosessies, toegangsprijzen, enz. ... vind je op de volgende pagina.

Raadpleeg de openingsuren

logo Isolairlogo Ecocoonlogo Oben Renting

Schrijf je nu in!

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.